Rädslan

Det börjar bli lite obehagligt tycker jag. Corona. Det börjar bli lite väl läskigt. Gränser som stänger. Folk som dör. Mat som tar slut i affärerna.

Än så länge har vi inte påverkats så mycket, alla i vår närhet är friska och det är inga nya bestämmelser för hur vi kan jobba. Även om vårt HQ ligger mitt i smeten nere i Italien så kommer leveranserna som de ska och vi verkar kunna hålla igång produktionen som planerat.

Men vi märker att våra kundbesök ändrats. Andra företag låter inte sina anställda åka ut och träffa folk om det inte är absolut nödvändigt – och när tusan är det så egentligen? 

På Henriks jobb verkar det inte heller vara några speciella restriktioner angående kund/leveranskontakt men ja, vi får väl se vad som händer den närmaste tiden. Hos oss tar vi inte längre i hand med besöken utan hälsar med armbågarna – ser säkert urlöjligt ut haha.

Det som hänger tungt över mig och Henrik nu är ju det faktum att vi har en del kul inbokat den närmaste tiden – bland annat har vi biljetter till Smith and Tell nu i slutet av månaden men eftersom alla evenemang med mer än 500 deltagare nu måste ställas in så.. Ja vi lär ju inte få se dom i vår tyvärr. Förhoppningsvis kommer de köra sin turné i höst istället och då kanske vi kan få njuta av deras fantastiska musik.

Jag är inte direkt orolig för min hälsa. Eller för Henriks.

Jag är orolig för pappa och Mulle. Personer som inte har så bra immunförsvar. Och lilla Alicia. Och Vincent och Sigge. Alla dessa barn som varit så sjuka tidigare. Barn som inte ska utsättas för detta. 

Jag blir rädd. Och förbannad. För jag vet ju hur det är med oss vuxna. Det är många som lämnar på skola trots att kidsen är dåliga. Småsjuka, förkylda, snuviga. Barn som kanske klarar smittan. Som sprider den. För även om barn inte verkar bli så sjuka av just detta så är de ändå spridare av smittan – så är det ju med allt. Håll dig hemma om du är sjuk. 

Sen finns det vuxna som belastar sjukvärden av helt fel anledning. Som tar platsen en sjuk skulle behöva. Jag blir rädd. Orolig. Nervös. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *