Smygstarten

Back in the days var jag otroligt principfast med när julen fick komma in i hemmet. 1:a advent eller 1:a december beroende på vilket som kom först. Jag gick och räknade ner för att få dricka must och äta pepparkakor, lyssna på julmusik och pynta hemmet.

Sen läste jag en artikel om att folk som julpyntar tidigare är lyckligare. And who am I to not obey?

Jag älskar julen. Jag älskar den magiska känslan över allt. Myset. Dofterna. Färgerna. Blinget! Så varför vänta och nästan våndas över att inte få njuta?

I år kom musten in i huset när vi en kväll i förra veckan fick SOS-sms om att vattnet i byn var mindre bra att dricka = inget kallt vatten till maten. Vilken tur att jag då köpt en liten burk must dagen innan som nu blivit riktigt kall och god. Vi har även hunnit prova en av de nya sorterna från apotekaren. Men det är ett annat inlägg tror jag. 

Glöggen öppnade vi upp för igår efter en diskussion om huruvida vi kanske skulle försöka byta ut kvällens sista kopp kaffe mot en kopp te. Eller glögg sa jag snabbt haha. Så igår tände vi den öppna spisen, drog på oss en varm pläd och mös upp oss i soffan med glögg och lussebulle. MYSET! Helt fantastiskt härligt. 

Pepparkakorna har inte funnit vägen in till oss ännu men ja, det är nog bara en tidsfråga. I helgen hoppas jag få upp lite mer mysiga julattiraljer i huset – inga tomtar än. De får vänta till advent. Men det andra. Röda gardiner. Byte av ljuslyktor i huset. In med lite gran och kransar. Kanske några fina slingor och små julgranskulor i trollhasseln på spisen.

Ja, det är dags att pynta och mysa in ordentligt. 

Förutom i matrummet – där pågår renoveringskaos och små krupp-känslor från mig. All tapet är nu borta efter att vi upptäckt att grundarbetet från förra tapetseringen var mer än usel. Herre min skapar vad vi dragit och slipat tapet. Nu ska det spacklas, slipas och förhoppningsvis kommer det upp tapet till helgen.

Sen ska det panel och lister på också. Listerna har vi inte ens köpt än haha. Men Henrik har lovat att allt kommer vara klart innan sista helgen i november – då kommer tantgänget nämligen över på middag och ja, det är ju trevligt med ett rent och någorlunda färdigställt matrum då 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *