Är det ens lagligt?

Får man må så här bra?

På riktigt? 

För även när jag mår dåligt så mår jag faktiskt förbannat bra. Oavsett hur sjuk eller trött jag är så mår jag bra. Jag är glad, lycklig, stabil och förbaskat förälskad. Fantastisk kombination.

Bildresultat för hjärta

Plötsligt förstår jag människor på ett annat sätt. Låter kanske dumt men jo. Att leva ett liv utan drama, bråk, sorg och nattsvarta hål som slukar all energi – det är ganska nytt på något sätt.

Nu säger jag inte att jag alltid mått uselt – nej. Jag och Otto hade det riktigt bra stundvis (annars hade vi väl inte hållt ihop i 12 år och sen fortsatt vara vänner) men det var mycket tjafs, bråk och svartsjuka som tog både energi och glädje från vår (kärleks)relation. Som vänner däremot – perfekta båda två haha. 

Kanske är det en mognadssak. Jag är ju äldre. Jag är med en man som är äldre. Som är trygg och mogen och inte låter sig styras av impulser eller påhittade problem. Henrik är helt enkelt stabil och kärleksfull – precis vad jag letat efter.

Jag märker detta när jag är lite nere. Lite höstdeppig som man kan bli. Jag är trött, jag är gnällig, jag kanske känner mig lite sur. Men jag mår ändå BRA. Jag vill inte lägga mig ner och försvinna. Jag vill göra något åt det som får mig att må lite sämre – fixa det och gå vidare. Trött – sov mer då och rör på dig. Gnällig – ja, det brukar vara matrelaterat. Ät en macka! Sur – brukar vara något som inte ens har hänt eller kommer hända. Jag kan vara sur för att jag tänker att något ska hända. Tänk om, tänk rätt. Sluta älta och gå vidare.

Sen tror jag på närhet. Kramar är en så bra medicin mot det mesta. Kramar, kaffe och en kaka. Sen brukar allt vara toppen. Så det är så vi möts hemma många gånger. Med kramar, en kaffe och en liten kaka samtalande över dagen och hur vi ska lägga upp kvällen och morgondagen. Denna lilla stund gör så mycket för mitt humör. För min självkänsla. För jag får ventilera mitt mående, få stöd och hämta energi i Henriks lugna famn. Går inte att be om mer faktiskt.

Idag blir det glögg och saffransbulle innan vi ska lägga oss. Vi ska nämligen leta upp ett glögg-set som vi ska beställa för alla framtida glöggstunder. Det är lyx, mys och kärlek i ett dunderpaket kan jag lova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *