förlåt

Bildresultat för sorry quotes

Förlåt.
Det här ordet som jag sagt på rutin. Utan att veta varför ibland. För att slippa mer bråk ibland. Och för att det inte ska förstöras mer saker. Mer känslor. Mer förtroende. Mer av själen. 

 

Så många gånger jag ber om ursäkt per dag. Både högt och tyst i huvudet. Varför?

Jag vet faktiskt inte många gånger, det är väl det som är lite otäckt. För ordet kommer som på rutin så fort något går lite fel, oavsett om jag kunde gjort något annorlunda eller inte.

Något gick inte perfekt.

Förlåt.

Något gick inte helt smidigt.

Förlåt.

Någon skadade sig eller blev lidande på grund av sina egna beslut.

Förlåt.

Jag borde ju vetat att det skulle hända, jag borde förutsett att du skulle hamna i denna situationen av en miljon olika konstiga anledningar.

Förlåt mig.

Snälla hata mig inte. Det var ju inte meningen. Jag borde ha löst problemet innan det uppstod. Jag borde vetat. Förlåt.

Bildresultat för sorry quotes

Jag minns så många förlåt som jag sagt för att undvika bråken. Skriken. Slagen. Även om slagen inte var på mig, bara bredvid. Aldrig fysiska slag, bara verbala. Slaget som gick in i väggen och skadade. Inte mig. Jag fick ta hand om. Vårda. Ömt ta hand om den hand som blev skadad för jag hade gjort så fel. Som att säga nej. Säga emot. Inte hålla med. Försvara någon. Försvar mig själv.  

 

Jag har bättrat mig. Mina förlåt kommer inte direkt längre. Inte alltid i alla fall. Även om det är lätt. Det är så lätt att falla tillbaka. Tillbaka i rollen som inte är sann. Den där birollen jag spelade i mitt egna liv. Hur i helvete kunde jag inte vara huvudrollsinnehavare i mitt egna liv? Hur kunde det bli så att jag fick en usel biroll som bara blev mindre och mindre för varje dag?

Jag ber om ursäkt ofta. 

Och det ber jag ofta om ursäkt för.

Kanske borde börja med att sluta. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *