2 månader kvar

Bildresultat för jul

Bara två månader kvar till den där magiska dagen.

Julafton.

En av mina absoluta favorit dagar. Jag älskar julen och ja, jag kan nog ärligt säga att jag älskar den lite lite mer varje år. Det är som att säcken med kärlek bara blir större och större och rymmer nu en himla massa glädje och längtan. För det är inte bara själva julafton som är speciell. Det är hela resan dit. Att få planera hur pyntet ska vara.

Var ska vi ha ljusslingorna i år? Ska vi ha stjärnor i alla fönster eller ska vi tänka om? Kan vi plantera några blommor på fint sätt? Hur ska vi få hyacinten att leva länge? Var ska vi ha våra jultåg? Hur ska vi dekorera den (nya) öppna spisen? Ska vi våga oss på något nytt recept till julbordet? Ska vi köpa pepparkakor i plåtburk eller kommer vi inte äta upp alla då? Vad är det för smaker Apotekarens kommer ut med i år? Vilka låtar kommer vi dansa i köket till?

Jag lyssnar faktiskt redan på julmusik – lite väl tidigt enligt många men nej. Det är bara 2 månader kvar, klart man ska börja mysa ner sig med härlig mjuk och gosig musik redan nu. Vem mår dåligt över julmusik liksom (förutom de som jobbar i butiker där musiken går på repeat på hög volym – det är synd om dom). Jag har en lista på spotify med några timmars julmys som går varm när det är dags. Jag har blandat lugnt med ös, äldre med nytt och jag är väldigt nöjd med min mix. Nej, jag ÄLSKAR min jullista haha.

Bildresultat för jul

En av sakerna jag verkligen ser fram emot i år är att få baka. Vi ska baka lussebullar! För jag fick nämligen en tidig julklapp av Henrik (jag tycker det är en julklapp men jag fick den för jag var sjuk och ynklig. Han har en fantastisk vana att köpa något litet till mig när jag är sjuk, en blomma, ett choklad – eller en BAKMASKIN.. Tokiga karl haha). Men nu vill jag ju använda den och jag ska baka bullar och lussekatter. Det bästa är att vi egentligen kan börja baka redan nu och frysa in. Alltid bra att ha bullar i frysen 😀

Bildresultat för jul

Borde dock inte äta så mycket av allt gott som vi nu kan baka. Lyckades bli av med envisa kilon som nu smyger sig på igen. Det är så otroligt tråkigt när orken försvinner så träningen inte blir av. Det märks direkt på mig. Den här förkylningen har gjort att jag inte tränat på över en vecka. Kanske inte låter mycket men jo – det märks direkt. Jag orkar inte ens med vardagsträningen som jag försöker få till på jobb. Kör knäböj och armövningar i omgångar för att hålla igång både kropp och knopp. Men den här veckan har jag mest velat lägga huvudet på skrivbordet och bara sova. Orken har varit i botten! Men jag känner att det vänder nu så jag håller tummarna för lite träning till helgen. Och lite promenader. 

Och med en solsemester bara 50 dagar bort så vill jag f*n vara i någorlunda form. Jag vill ha mina sommarklänningar utan ångest och min bikini utan att känna mig som en strandad val. Fånigt jag vet, men jo – det är tyvärr så jag känner mig när träningen uteblir och kroppen liksom flobbar till sig. 

Men strunt i det!

Nu ska vi längta till jul och då kan vi inte fjanta med kilon hit eller dit. Men ja, jag har ju beställt hem 3 olika julklänningar som gärna får passa haha. 

Bildresultat för jul

Det är dock med lite sorg som jag ser julen närma sig. Jag hade så hoppats på ett mirakel som kunde fått bli offentligt lagom till den mest magiska av tider men nej. Det blev inget mirakel denna månad heller. När gud och universum vill brukar jag säga. Men nu börjar jag undra vad de håller på med – de där krafterna som jag tror styr. Var är vårt mirakel?

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *