Ack Värmland

I helgen var vi uppe i Värmland igen. Som jag älskar Värmland. Tänk att jag aldrig satt min fot där innan förra sommaren, helt galet hur snabbt en kan hitta en plats som känns helt hemma – även om det nu inte är hemma.

Varje gång vi är uppe i Karlstad så mår jag så gött. Jag älskar stadskärnan, den är så levande. Jag fascineras över skogen – den är ju där! Det är inte björkar överallt haha, det är ju riktig skog!

Och det är något med luften. Den känns lättare på något sätt. Även förra sommaren med värme utöver det normala var luften härlig. Inte så tung och klibbig som den gärna blir annars. Ja, jag trivs i Värmland. 

Helgens mål var att åka tåg. Inte bara tåg, ångloksdrivet tåg av modell äldre. Något Henrik älskar. Resan gick längs med Fryken så det var ju lite i hans gamla trakter vilket var helt underbart. Att få se var han hade kompisar, var de bodde, var söndagsskolan låg och var han cyklade för att bada på somrarna. Det är något väldigt fint och magiskt över att dela den typen av minnen för varandra. Precis som vi cyklat runt i Vejbystrand och jag visat var jag hängde, var jag gick på lekis och i skolan. 

Den här resan har vi planerat ett tag, just ångtåg kör ju inte runt i Sverige hela tiden. Det är ett fåtal som finns på järnvägsmuseum runt om i landet som lånas ut till resor som denna. Detta tåg kom från Gävle om jag inte mins helt fel. Tåget vi ska åka med i november är nog från Ängelholms järnvägsmuseum – och det är ju där vi ska åka. Förra året åkte vi, men då i 3:e klass. NEVER AGAIN sa vi då. Och så fick Henrik biljetter till 1:a klass av mig nu när han fyllde år. Mycket mer rimligt haha. För när vi nu åkte i Värmland åkte vi i 2:a klass. And let me tell you – det var nice! Vilka stolar alltså. Kunde somnat om det inte vore för den fina naturen som jag inte ville missa en sekund av. Wow. Bara wow.

Under helgen fick vi dessutom möjlighet att träffa Henriks familj och släkt och självklart blev han firad av syskonen. Väldigt mysig förmiddag med go frukost och lite fika innan vi var tvungna att åka till vår övernattningslägenhet och städa efter oss.

Man borde helt klart fika efter frukost lite oftare. Bra sätt att avsluta morgonen och inleda dagen liksom – en liten sockerchock som håller en vaken fram till lunch 😉

Jag längtar till vi ska upp igen, det är något magiskt med våra resor dit. Att packa bilen, välja podd eller dokumentär, skratta och prata under tiden. Vi analyserar världen, omgivningarna och lär känna varandra så mycket bättre under de här resorna. Eller ja, djupare. Det är något magiskt med bilresor helt enkelt. Nästa runda blir över jul, min första som jag inte firar med föräldrarna. Och vi ska bo på hotell. Stora förändringar för en traditionsnörd som moi haha. 

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *