Höstens måsten

Igår kom vår tapet äntligen hem. Men vi var så trötta att vi har inte ens kollat så det är rätt tapet. Eller rätt antal rullar.

Tänk så är det fel.. Voine voine, det orkar jag inte ens tänka på nu.

Vi har köpt hem Anna i grönt från Boråstapeter. Så vacker och så lantlig. Kommer passa perfekt i vårt matrum tillsammans med vit bröstpanel, vita vitrinskåp, Henriks fina kökssoffan från hans mamma, massa massa massa gröna växter och ljuslyktor. Ja ni hör ju, jag har redan inrett hela rummet i skallen. Och så in med tavlorna vi redan har i rummet men med nya ramar – det kommer bli så fint och ombonat! Oohh vad jag längtar. 

För några veckor sedan lyckades vi få tag i ett fint runt bord som passar helt fantastiskt bra in i rummet. Nu ska jag bara få ork att fixa till stolarna från Henriks mamma så de inte flagnar av sig så fort det kommer en vindpust. Gamla finna pinnstolar med rund rygg – så fina. Dessutom hade vi turen att komma över en helt fenomenalt fin lampa för ett tag sedan – var en väninna till mig som sålde den perfekt lampan för både rummet och huset. Gammal och fin stil med möjlighet till levande ljus – ja ni hör ju! Jag är så pepp på att få ordning på detta rummet. 

Det blir det första vi gör om ordentligt i huset – köket har vi målat vitt och jag ska försöka få till den där orken och måla allt kakel grått snart. Just nu går det i alla möjliga färger som säkert ska påminna om den spanska eller franska landsbygden. Inte helt i vår smak tyvärr.

Sen blir det vardagsrummet som ska få sig en makeover. Även där blir det bröstpanel och ny tapet men här kommer vi nog ha en enfärgad lite mer dov tapet åt det beige/ljusblå hållet. Vill ju ha en tapet som utstrålar lugn, värme och harmoni men som fungerar med både vita spetsgardiner (vår och sommar) samt tyngre tyger med mörkare färger (hösten) och de röda spetsgardinerna som åker upp till julen. Gud vad jag älskar detta – att få skapa ett hem i ett hus. Vårt hem. Vår borg. Vårt slott!

Att planera inför livet på något sätt. För självklart har vi möblerat för att på bästa sätt få julgranen att vara i fokus de få veckor vi har den upp. Julen är vår tid om jag säger så (längtar väääääldigt mycket efter den också haha)

Julen 2018 <3

Men ja, nu ska jag bara hitta den där orken till allt. Senaste blodproverna visade på låga blodvärden (fortfarande) trots mina försök att höja järnet med massa grönkål, spenat och andra järnrika livsämnen. Får kanske bli att krypa till korset och ta tabletter igen även om det tar emot. Behöver ju orken för att.. ja orka med allt. Med jobb och plugg och renoveringar och fixande i huset så finns det inte tid för extrem trötthet eller förkylningar som annars går hand i hand med hösten. 

Hepp hepp – pepp pepp. Nu skapar vi ork. Med hjälp av kaffe 😉

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *