#soberoctober

I augusti tog vi vårt sista glas vin uppe i Stockholm. Det var precis efter vi sett Pink och vi hade njutit till fullo hela kvällen. God mat, god dricka och sen en fantastisk konsert som gav oss så mycket wow-känsla och glädje. Vi drack vårt bubbel och bestämde oss för att vara nyktra.

För på semestern blir det lätt ett glas lite väl ofta – även om vi faktiskt drack väldigt lite i förhållande till förra sommaren när allt var kaos. Men det är ett annat inlägg.

Nu har vi varit helt nyktra i två månader och vi fortsätter in i oktober med #soberoctober. Det är inte på något sätt jobbigt eller tråkigt, det är helt klart en vanesak att dricka eller inte dricka. Tror vi sagt att det vore gott med ett glas vin, jag vet inte, kanske två-tre gånger på dessa veckorna. Och sen tänker vi inte mer på det och – poff – så är det en ny dag och vi överlevde utan vinet haha.

Vi har ifs inte blivit ”utsatta” för så många tillfällen där alkohol är normen men vi har ju valt bort alkohol de gånger vi varit ute. 

Nåväl, vi fortsätter som sagt in i oktober och jag ska försöka få till en timmes rörelse varje dag också. Behöver inte vara det svettigaste eller tuffaste passen, en timmes promenad är också rörelse. Mitt problem just nu är att jag är så trött! Delvis för att det är höst och jag vill mysa i soffan, delvis för att jag tar antihistamin mot mina nässelutslag som blommar upp som gubben i lådan. Jag som aldrig haft utslag i vuxen ålder ser nu ut som ett prickigt smörgåspålägg. Och det kliar! Det kliar något galet mycket ibland. Och det i sig gör mig trött också. Kul kombo helt enkelt.

Jag vill mest sätta mig i soffan med mjuka kläder, kanske en filt, och äta chokladpudding. Jag är helt koko i chokladpudding just nu, det är ju så gott. Och jag mår inte helt illa av det så det är ju en bonus. 

Så egentligen borde jag ha med en sockerdetox i mitt soberoctober. Men det känns svårt. Riktigt svårt. Om man inte får äta rawfood under en sockerdetox. Det går ju att göra riktigt goda kakor och godisar på dadlar..

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *